Koken & genieten

Een mooie zomerdag in Parijs

Natan
Dutch only: Aan m’n voeten: Michael Kors-mocassins, een soldeke van vorig jaar. Lichtelijk platgetreden, maar nog steeds ideaal om mee door een grootstad te zeulen met een cameratas. In m’n eigen tas: gloednieuwe Guess-sandalen met perspex hak. Ook een soldeke, van dit jaar. Het is één van de eerste echte zomerdagen van 2013 en ik draag een lichte LBD. Zeven jaar geleden gekocht voor een trouwfeest. Niet eens duur, maar mijn beste mode-investering ooit. M’n outfit mag dan niet helemaal highfashion zijn, maar is elegant genoeg bevonden voor een chic feestje in Parijs: de dertigste verjaardag van Natan.

Twee jaar geleden vormde Edouard Vermeulen de (ontwijde) Brigittineskapel in Brussel om tot een modetempel (zie hier), vorig jaar was kasteel de Merode in Westerlo aan de beurt. Een mens kan niet blijven rondcirkelen in klei van eigen bodem, dus wordt het dit keer een internationale onderneming. Het was Elie Saab die suggereerde om deze speciale verjaardag in Parijs te vieren. En Edouard  Vermeulen dacht: “Waarom niet”. Tel daar een babbel met de Belgische ambassadeur in Frankrijk bij en ook de locatie ligt vast. Het betekent wel dat de Belgische ambassade een metamorfose moet ondergaan met een ingrijpende meubelverhuis tot gevolg. De ambassadeur, Patrick Vercauteren Drubbel, is nochtans wat gewoon: “Sinds begin dit jaar heb ik hier ongeveer 3.000 mensen ontvangen tijdens diverse evenementen. Maar vandaag is het wel zeer uniek, zeer exclusief. Ik heb één salon moeten omvormen tot kleedkamer voor de mannequins. Mijn keuken is omgevormd tot kapsalon. De plaats waar we gewoonlijk wassen en strijken is vandaag “salon de maquillage”.

Natan Backstage

We zijn extra vroeg in Parijs, dan kunnen we de generale repetitie nog filmen. Die duurt uren. Perfectie is evidentie als je Edouard Vermeulen heet. Ontwerpen worden last-minute aangepast. Modellen moeten de statige tred onder de knie krijgen; met een Natan loop je niet huppelend over de catwalk. Tijdens die spannende uren worden de ontwerper en z’n medewerkers continu omzwermd door cameralui (waaronder mijn collega). Ze blijven er stoïcijns gefocust bij.

Op zitplaatsen liggen de namen van de genodigden. Terwijl ik nog snel prinses Léa google (wie was dat ook alweer?), vervloek ik m’n geringe royalty-kennis. Ik “zie” ook madame Chirac, le comte & comtesse de Paris, heel wat modejournalisten en bv’s.

Terwijl het wachten is op de genodigden halen we iets te eten in een nabijgelegen bakkerijtje (Bagelstein in de Rue des Pyramides). Het is m’n eerste bagel ooit, maar ik weet nu al dat ie moeilijk te overtreffen is. Zo lekker dat ik vergeet een foto te maken. In mijn geval wil dat wat zeggen.

De genodigden sijpelen binnen. Chique volk; fashionista’s. De vraag die op ieders lippen brandt, wordt negatief beantwoord. Geen Mathilde, geen Maxima. Een beetje jammer, vooral voor de pers. Misschien zit Edouard Vermeulen er zelf niet zo mee, de royale dames zijn toch al lang overtuigd. In Parijs wacht een nieuw publiek. Veerle Windels is alvast overtuigd van een geslaagd debuut: “Leuk om dingen te zien die we niet altijd bij prinsessen zien. Hij zorgt voor nieuwe volumes. Nieuw voor hem, nieuw voor een deel van z’n klanten, maar dat kan de deur wel openen naar een nieuw publiek.”

Natan Selectie

Meer foto’s vind je op Facebook. Graag bewegende beelden? Klik hier & hier voor het verslag in Tendens.

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

1 reactie op “Een mooie zomerdag in Parijs

  1. Pingback: 5 telegenieke hoogtepunten | The Picnic Guest

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: